INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI 2012

 

Se pare ca anul 2012 vine cu noi modificari in cadrul legii  OUG 111/2010. Indemnizatia pentru cresterea copilului nu va mai  fi incasata de persoanele care – desi indeplinesc toate conditiile prevazute de legea anterioara, nu si-au platit taxele catre stat sau amenzile.

Despre OUG – asa cum bine stim in ultimul timp guvernul a facut o serie de modificari legate de tot ceea ce tine de ajutoare si prestatii sociale. Astfel daca platiti taxele si impozitele pentru toate bunurile pe care le detineti in proprietate puteti primi indemnizatia pentru cresterea copilului, venitul minim garantat sau alocatia pentru sustinerea familiei. In cazul in care nu platiti statului aceste taxe si impozite indemizatia, venitul minim sau alocatia  vor fi suspendate. Statul pune la dispozitie 5 luni – timp in care trebiue  platite  taxele si  impozitele dupa care beneficiarul va fi repus in plata iar banii din urma ii se vor returna. In cazul in care taxele nu se vor achita statului  in termen de 5 luni se va produce anularea prestatiei iar beneficiarul va trebui sa depuna un nou dosar pentru a primi indemnizatia.

Despre Taxe – darile locale care trebuie achitate pentru a primi indemnizatia/alocatia/venitul minim sunt taxele si impozitele pe cladiri si terenuri cat si amezile de circulatie.

Noile modificari ale ordonantei:

Cuantumul ajutoarelor si prestatiilor sociale  se raporteza la indicatorul social de referinta  ( ISR ). Alocatia pentru copii va fi egala cu 0.084  x  ISR( este egal cu 500 lei ), adica 42 de lei. Incepand cu anul 2012 cuantumul prestatiilor este raportat la ISR.

Proiecte de lege propuse de Ministerul Muncii:

1. Este posibil ca pe viitor tichetele de masa sa nu mai fie indexate odata ce pretul alimentelor va  continua sa creasca.

2. Neindexarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa. Mai exact – majorarea tichetelor nu va mai fi obligatorie ci doar posibila astfel incat companiile nationale, firmele private si regiile de stat care se autofinanteaza nu vor mai fi obligate sa majoreze semestrial valoarea tichetelor.

3. Este posibil ca incepand cu anul 2013 sa intre in vigoare propunerea legislativa  ce prevede ca indemnizatia pentru crestrea copilului sa se acorde pentru toate nasterile si nu doar pentru primele trei asa cum prevede OUG 111/2010

 

Leave a Reply

http://img22.imageshack.us/img22/4585/bannerpokernou.jpg
newsletter software